29 Aralık 2007 Cumartesi

Kamera sistemleri genel bilgi

Kapalı Devre Televizyon Sistemleri (CCTV), güvenliğin ve iş veriminin arttırılması amacı ile kullanılmaktadır. Bu sistemler korunması gereken bölgeleri izler, kaydeder. Böylece isletmede meydana gelebilecek güvenlik ile ilgili problemler kaydedilen bu görüntüler yardımı ile çözümlenebilir. Ayrıca isletme içi verimsizliğe neden olan aksamalar daha kolay belirlenebilir. CCTV Sistemleri genellikle aşağıdaki amaçlar için kurulur
. GİRİŞ kapılarından giren, çıkanların izlenmesi 2. İsletme içi hırsızlık olaylarını saptamak ve suçluları bulmak 3. İsletme çevresinin izlenmesi ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere müdahalenin zamanında yapılabilmesi 4. Üretim bantlarının denetlenmesi 5. Personel performans değerlendirmesinin yapılması 6. Is verimsizliğine neden olan koşulların belirlenmesi 7. İsletme için büyük önem taşıyan cihazların izlenmesi 8. Yüksek risk taşıyan bölgelerin izlenmesi 9. Satış reyonlarındaki hırsızlık olaylarının gözlemlenmesi ve suçluların teşhisi 10. Kasaların izlenmesi ……….vb.
Bu tür amaçlarla kurulacak sistemin, ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte tasarlanması ve bilinçli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bunlar olusturulamadigi taktirde sistem kullanım amaçlarını yerine getirememiş olacaktır.

Hiç yorum yok: