29 Aralık 2007 Cumartesi

Güvenlik sistemlerine genel bakış

Güvenlik panelleri; gelişen teknoloji ile beraberinde yalnızca hırsıza karşı önlem alan cihazlardan çıkıp insan güvenliğini tehtit eden diğer unsurları da kontrol eder hale gelmiştir ( Sağlık-yangın gibi).
Alarm panelleri içerisinde bulundurduğu özellikleri kullanabilmesi için bazı ürünlere ihtiyaç duymaktadır. Bu ürünlerden bazıları şunlardır.
Manyetik kontak : Genellikle kapı ve pencere gibi açılıp kapanabilen yüzeylere takılan kapı ve pencerenin izinsiz olarak açıldığını alarm paneline bildirir.
PIR : İçeriye giren canlıların hareketlerini tespit edip alarm paneline bildiren göz.
Cam Kırılma Dedektörü : CAM kırılmasını anlayıp alarm paneline bildiren ürün.
İyonizasyon Duman Dedektörü : 4 telli olarak imal edilen ve röle çıkışına sahip bu eleman ortamdaki dumanı algılayıp alarm panellerine bildirir.
Isı Dedektörü : 4 telli ve röle çıkışlı bu ürün dumanın fazla olduğu ... ortamlarda yangının diğer unsurlarından ısıyı algılayarak yangın paneline bildirir ( Kalorifer dairesi, mutfak, sigara içilen odal gibi).
Gaz Dedektörü : Kontak çıkışına sahip gaz dedektörü ile bir gaz kaçağı olursa bunu alarm paneline bildirir.
Harici Siren : Dış alanlara monte edilebilen, su almayan, akülü, temperli yüksek ses çıkışına sahip flaşörlü sirenr.
Dahili Siren : Bina içerisinde kullanılan harici sirene göre daha az ses çıkışına sahip siren.
Vibrasyon Sensörü : Genellikle kasa, kasa dairesi ve duvara monte edilen bu ürün titreşimi algılayarak alarm paneline bildirir.
Cam Kırılma Dedektörü : ODA TİPİ cam kırılma dedektörü odanın içerisine konur ve camın kırılmasını algılayarak alarm paneline bildirir.
Nem Sensörü : Halı altı ve yüzey montajı olmak üzere 2 tipi vardır. Ortamdaki su baskınını algılar, alarm paneline bildirir.
Panik Butonu : Hırsızlık veya sabotaj durumunda gizlenmiş bu ürüne basılarak panel aktif hale getirilir.
Ayak Butonu : Hırsızlık veya sabotaj durumunda gizlenmiş bu ürüne ayakla basılır ve panel aktif hale getirilir.
Sessiz Panik Kartı : Hırsızlık ve sabotaj gibi durumlarda sessiz panik kartı alarm paneline takılırsa siren ve flaşör çalışmadan alarm paneli aktif hale getirilir ve merkeze bu durum haber verilir.
Telefon Arayıcı : Sizin kaydedeceğiniz sesli mesajı sizin belirlediğiniz 6 numaraya otomatik olarak bildirir. Bu işlemi telefon numarasını bulamaması durumunda 4 kere tekrarlar.

Hiç yorum yok: